4 soluții practice prin care poți să eficientizezi spațiul din bibliotecă
Dacă ești pasionat/a de lectura sau natura jobului impune o nevoie constantă de cărți, biblioteca este cu siguranță locul cel mai drag din locuință sau spațiul în care devii prolific/-a în munca pe care o desfășori. Deși cărțile sunt micile tale comori, tendința de a cumpăra tot mai multe titluri nu se împacă bine cu limitele apartamentului sau casei în care locuiești. Dacă ai și familie, fiecare membru își va aduce aportul la o bibliotecă stufoasă, în perpetuă expansiune.
Fie ca îți e tot mai greu să găsești o carte, fie ca volumele au început să depășească granițele rafturilor, fie ca a devenit o corvoadă să ștergi praful depus pe ele, ai nevoie urgentă de soluții practice prin care să poți să eficientizezi spațiul din bibliotecă. Iată 4 idei care îți vor fi de mare ajutor în administrarea unei biblioteci in interiorul unui apartament sau al unei case și pe care le poți folosi concomitent pentru un efect maxim.
1. Vânzarea cărților vechi la anticariat
Trebuie să recunoști că multe dintre cărțile din bibliotecă sunt lucrări vechi asupra cărora nu ai mai revenit de la prima lectură și nici nu sunt șanse să le recitești vreodată. Indiferent că informația din ele este demodată, că nu îți mai folosesc în noua activitate, că ai alte preferințe în lectură, este timpul să pui piciorul în prag și să renunți la ele. Cel mai ușor este să fii atent la anunțuri de genul cumpărăm cărți pentru anticariat, să contactezi firma dispusă să cumpere pachete de cărți vechi și să îți faci loc în bibliotecă pentru titluri noi.
Dacă ești din București sau împrejurimi, trebuie să știi că vânzarea volumelor vechi nu presupune niciun efort din partea ta. Trebuie doar să suni la anticariatul din anunț, să spui că ai cărți de vânzare și să stabiliți o oră în care anticarii să se deplaseze la locuința ta pentru ridicarea cărților. Ai grijă să nu fie rupte, pătate sau să aibă pagini lipsă. În rest, nu trebuie să îți faci griji. Noi, cei de la Achizitii-Carti.ro iubim cărțile și acceptăm orice titluri, din orice domeniu, carte veche sau mai nouă, le evaluăm și plătim banii pe loc.
2. Organizarea pe tematici sau autori
Un pas important în eficientizarea spațiului din bibliotecă este să îți organizezi cărțile după tematică, autor sau subiect. Va fi mult mai ușor să găsești cartea de care ai nevoie, fără a trebui să răscolești toate rafurile. Poți folosi și etichete sau alte elemente de marcare a zonelor tematice.
3. Instalarea de rafuri suspendate
Rafturile suspendate sunt o soluție excelentă pentru a elibera spațiu în bibliotecă. În locul unor corpuri mari și grele, se pot monta rafturi suspendate care sunt mult mai ușoare și ocupă mai puțin spațiu. Acest tip de raft poate fi amplasat în orice loc din cameră și poate fi utilizat pentru a stoca cărți sau alte obiecte de valoare.
4. Cărțile audio sau digitale
Dacă ești în căutarea unei soluții de economisire a spațiului, poți opta pentru cărți audio sau digitale în locul celor tradiționale. Acestea pot fi descărcate pe un dispozitiv electronic și pot fi ascultate sau citite în orice moment.
Pentru mulți dintre cititori, farmecul hârtiei imprimate nu poate fi egalat, de aceea deținerea cărților fizice este o realitate și o prezență constantă în viața multor oameni. Pentru aceștia, înnoirea colecțiilor de cărți se face periodic și cea mai bună soluție pentru eficientizarea spațiului rămâne vânzarea cărților vechi către un anticariat.
Leave a Comments